ورزشهای رزمی

مفهوم انرژی درونی (کی) از زبان استاد کویچی توهه

استاد ورزش رزمی آی کی دو ، آقای کویچی توهه در مورد مفهوم کی، انرژی درونی توضیح می دهد

” قدرت ذهن بینهایت است در حالیکه قدرت جسم محدود “

روزانه، بارها و بارها در روزنامه ها با سرتیترهایی از قبیل ” مردی که در کمال خشم پیانواش را دور می اندازد” یا ” زنی با جثه ای کوچک ماشینی را برای نجات پسرش بلند می کند” و شاهکارهای بینظیر دیگری، مواجه می شویم. چنین گزارش هایی نه تنها خوانندگان، بلکه دانشمندان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

برای قرن ها، انسان تلاش کرده تا برای این اتفاقات فرا انسانی دلیلی منطقی پیدا کند، اما تا کنون موفقیت زیادی بدست نیامده. اما این اتفاقات شگفت انگیز برای یک آی کی دو کار، به راحتی قابل درک است. اگر در یک لحظه روح یا ذهن شما با بدن تان کاملا هماهنگ شود به قدرتی باورنکردنی (تا 10 برابر بیشتر از توان عادی شما) دست پیدا خواهید کرد.

متاسفانه، این هماهنگی کامل بین ذهن و بدن برای اکثریت قریب به اتفاق مردم روی نمی دهد. آن معدود افراد هم تقریبا همیشه در شرایط اضطراری به این توان و قدرت دست پیدا می کنند.

اما یک فرد حرفه ای و آموزش دیده مانند یک آی کی دو کار هر زمان که لازم باشد می تواند به این قدرت دست پیدا کرده و آن را به نمایش بگذارد. طبعا سوالی که پیش می آید این است که: ” به چه شکل می توانید ذهن را با جسم هماهنگ کرد؟” برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با مفهوم کی  (ذهن یا روح) آشنا شوید.

استاد کویچی توهه ( در سمت راست تصویر )

کی (Ki)، جزئی از مغز که عملکرد اصلی آن تفکر است ، نمی باشد . بلکه از نگاه یک آی کی دو کار محل آن در وسط آناتومی بدن قرار دارد (دقیقا نقطه ای پایین ناف که آن را سایکا می نامیم). قدرت و نیروی انسان قبل از سرازیر شدن به قسمت های دیگر بدن از این نقطه ی مرکزی نشات می گیرد.

بدنتان را مثل یک ماشین الکتریکی تصور کنید. مغز شما مانند باطری عمل می کند. این باطری با ارسال پیام هایی به نقطه مرکزی بدن آن را مانند یک ژنراتور روشن و نیرو و قدرت را به قسمت های مختلف بدن می رساند.

از نگاهی دیگر، بازوهایتان را مثل یک شلنگ لاستیکی تصور کنید که با یک شیر به نقطه سایکا متصل شده است. اگر کی (Ki) را مثل آب در نظر بگیریم، وقتی که شیر را باز کنیم آب در شلنگ ها (بازوها) جاری می شود که این باعث سفت تر و قوی تر شدن آن ها می گردد، زیرا مایعی همچون آب (Ki) در آن ها جاری شده است. انگشتان دست شما هم باید کشیده باشد تا این جریان بتواند براحتی در آن ها حرکت کند.

اگر دستتان را مشت کنید این جریان قطع می شود، دقیقا مانند شلنگ لاستیکی ای که از وسط خم شده و جریان در آن قطع و آبی هم از سر آن بیرون نمی آید.

به شکل پارادوکس کی (Ki) ساده است اما توصیف آن دشوار . کی (Ki) همانند هوایی است که در اطرافمان تنفس می کنیم. اما تا زمانی که خودمان کی (Ki) را آنطوری که می توانیم عمیقا احساس و درک نکنیم، توصیف آن دشوار خواهد بود. همانند تلاشی که برای توصیف یک رویداد زنده برای شخصی نابینا می کنیم.

اکثر ما با کی (Ki) متولد می شویم، اما از وجود آن در درونمان بی اطلاع هستیم. با اینحال، همانطور که با تمرین کی (Ki) را در خود پرورش می دهیم، در نهایت کی (Ki) های دیگران را هم می توانیم احساس کنیم. تا زمانی که در آن موقعیت باشیم، اکثر نمایش ها و اجراهای آی کی دو برایمان ساختگی و متظاهرانه به نظر می رسد زیرا تمام حرکات و اجراها می تواند با آرامش و به شکل زیبایی انجام شود.

آی کی دو چیست و چه نقشی در زندگی مدرن ما می تواند ایفا کند؟

آی کی دو به معنای واقعی کلمه یعنی : ” ذهن حریفت رو بخون ” اگرچه آی کی دو هنر دفاع از خود می باشد اما دفاع شخصی در الویت دوم قرار دارد. الویت اول و هدف اصلی این ورزش پرورش کی (Ki) می باشد.

اما برای پرورش کی (Ki) ابتدا باید حرکات و فنون آی کی دو را یاد گرفت. زمانی که به این ها مسلط شدید، می توانید روی هماهنگی تکنیکها با کی (Ki) تمرکز کنید.

همانطور که دنیای مدرن ما به سمت آشفتگی و بی نظمی پیش می رود، ما نیز تمایل به ایجاد تنش و آشفتگی در خود داریم که نهایتا منجر به اختلالات عصبی و روانی و نیز زخم معده می شود. برای رسیدن به آرامش، انسان ها رو به میلیون ها قرص خواب آور و آرام بخش رو می آورند. اما معمولا این ها فقط راه حل های موقتی می باشند.

برای پیدا کردن راه حلی دائمی، اکثرا به یوگا، ذن و آی کی دو روی آوردند. راه حل آی کی دو برای انسان مدرن امروز در نظر گرفته شده چراکه برای انجام آن نیاز به کار خاص یا دشواری نیست و حتی مابین کارهای روزانه می توان تمرین کی (Ki) را انجام داد. در واقع یک آی کی دو کار حرفه ای و آموزش دیده می تواند کی (Ki) خود را حتی در خواب هم به شکل موثری داشته باشد. هنرآموز آی کی دو علاوه بر پرورش توانایی های ناشناخته خود و کاهش تنش و استرس، می تواند شخصیت خود را هم شکل دهد.

3.9 8 votes
امتیازدهی به مقاله

اشتراک
به من اطلاع بده
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
View all comments
نازنین
نازنین
10 ماه پیش

نیروی معنوی که درخیلی سریالای چینی اشاره میشه بهش یعنی حقیقت داره؟

دکمه بازگشت به بالا