به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی، «کارگاه آموزشی ثبت اختراع در ورزش» به منظور آشنایی استادان دانشگاه و اعضای هیأت علمی، دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته علوم ورزشی و رشتههای مرتبط، مربیان، ورزشکاران و سایر علاقهمندان با مباحث کلیدی در حوزه ثبت اختراع در تاریخ 7 شهریور ماه 1402 از ساعت 09:00 الی 13:00 به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
تدریس این کارگاه، برعهده مهندس امین هوشافزا «مسئول فناوری و تجاریسازی پژوهشگاه» میباشد که نکات و مباحث ذیل توسط ایشان ارائه خواهد شد:
- پتنت چیست و چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
- ثبت اختراع ورزشی چه ارزش و امتیازی دارد؟
- چگونه ایده خود را به یک اختراع ورزشی تبدیل کنیم؟
- یک اختراع ورزشی و نقشههای آن را چگونه باید نوشت و تنظیم کرد؟
- آیا برای ثبت اختراعات ورزشی، نیاز به ساخت و ارزیابی عملکرد آن داریم؟
- دانشجویان رشته علوم ورزشی چگونه میتوانند ثبت اختراع داشته باشند؟
- روند اداری ثبت یک اختراع ورزشی (از آغاز تا پایان فرآیند) به چه صورتی میباشد؟
- اختراع ورزشی (سختافزاری یا نرمافزاری) چیست؟
- تفاوت مخترع و مالک اختراع در چیست؟
گفتنی است، ثبت اختراع در حوزه علوم ورزشی جایگاه ویژهای دارد و آگاهی در این زمینه برای اعضای هیأت علمی، دانشجویان رشته علوم ورزشی و … به منظور پذیرش دانشجویان در مقطع تحصیلی دکتری، پذیرش به عنوان عضو هیأت علمی، ارتقای مرتبه علمی استادان دانشگاه، تولید و فروش انحصاری محصول، حفاظت از ایدههای افراد و همچنین پذیرش در دانشگاههای معتبر خارجی ضروری است.
قابل توجه است، شرکت در این کارگاه آموزشی، پیشنیاز الزامی دوره توانمندسازی داوران ثبت اختراع میباشد. همچنین، به کلیه شرکتکنندگان، گواهی شرکت معتبر توسط «پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی وزارت عتف» اعطا خواهد شد. لازم به ذکر است، در طی 10 سال اخیر، پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی به عنوان مرجع ذیصلاح داوری علمی ثبت اختراعات ورزشی از طرف اداره ثبت اختراعات برگزیده و انتخاب شده و تاکنون بالغ بر 6۰۰ اختراع ورزشی از سوی پژوهشگاه، مورد ارزیابی علمی قرار گرفته است.
عموم افراد میتوانند برای ثبتنام در کارگاه (به مبلغ 200.000 تومان) به آدرس لینک https://ssrc.ac.ir/farhangi/fa/form/113/ مراجعه و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 02166955762 و 02166955893 داخلی 104 و 107 تماس حاصل نمایند.